Follow

Top

Rabobank

Nieuwe waarde ontsluiten

Of je nu competitief, gedreven of een dromer bent, meer geld besparen is altijd handig. Het betekent dat je zoveel meer geld hebt om in andere belangrijke dingen te steken die op hun beurt zo meer waarde creëren.

Het extra geld dat u op één plaats spaart, kunt u ook wegstoppen in een noodfonds of pensioenrekening om een betere toekomst op te bouwen en te kopen. Dit omvat een grotere financiële vrijheid en meer mogelijkheden om uw bedrijf te laten groeien. Het probleem is dat het een uitdaging kan zijn om te weten waar te beginnen met veranderingen die u geld zullen besparen. Het antwoord is hulp van een app die is ontworpen om je betere keuzes te laten nemen over je financiën en samen met lotgenoten sparen te initiëren en te blijven stimuleren.

Savvy is de app die je helpt een gebruiksvriendelijke budgetinterface te maken die je meer leert over de waarde van geld. Daardoor leer je prioriteiten te stellen bij het doen van bepaalde uitgaven, manieren te vinden om meer geld te sparen voor bijvoorbeeld je pensioen en noodgevallen, om te gaan met onverwachte kosten en te leven binnen je mogelijkheden in plaats van te lenen.

Savvy

Na het uitschrijven van een innovatiewedstrijd voor jong talent bij Rabobank Nederland kwam Savvy als duidelijke winnaar uit de bus. Dit verfrissende concept werd verder ontwikkeld via een conceptcreatieproces onder leiding van ondergetekende. Aan de hand van vier workshops/trainingen hebben we gewerkt aan:

  • Onderzoek: (Her)definitie van de propositie
  • Doel: Testen van use cases en persona’s
  • Wireframing: Inhoud en interactie combineren
  • Ontwerp: Van een ruwe schets tot een klikbaar prototype
  • Zachte lancering: Een klikbaar prototype presenteren aan de raad van bestuur

Het concept

Een manier van sparen die gebaseerd is op de wetten van conversie. Vervang conversie door woorden als spaarpoging, sparen of spaarder en je krijgt het volgende: Om de besparingspogingen te kunnen meten, moet een duidelijk doel worden gesteld. Met een duidelijk doel kan worden gewerkt aan de beste manier om dit doel te bereiken. Om de juiste beslissing te nemen die kan leiden tot meer spaargeld, moet bovendien vooral duidelijk zijn wat de wens van de spaarder is. Wat je een spaarder ook wilt bieden, er zijn uiteindelijk maar twee keuzes die je kunt maken:

  • de gebruiker aanvaardt je aanbod en zegt “Ja”.
  • de gebruiker wijst je aanbod af en zegt “Nee”.

Het optimaliseren van dit besluitvormingsproces is het hoofddoel van alle acties die worden ondernomen in een poging om meer te sparen.

De doelgroep

  • Filantropen – gemotiveerd door doelen en betekenis
  • Sociaal gearrangeerde – gemotiveerd door relaties
  • Spelers – gemotiveerd door beloning